Ortega y Gasset műveinek Magyar nyelvű kiadásaival kapcsolatos levelezés a szerző és a kiadó között - Ortega y Gasset, José (1883-1955) Lányi Ottó (1903-1976) Kenyeres László Papp László Ortega Spottorno, José (1916-2002)
1. José Ortega y Gasset levele Lányi Ottóhoz. Párizs, 1937.01.30. (gépirat, autográf aláírással. 2. Kenyeres László levele Lányi Ottóhoz. Párizs, 1937.11.29. (autográf) 3. Kenyeres László levele Lányi Ottóhoz. Párizs, 1938.01.12. (autográf) 4. José Ortega Spottorno levele Lányi Ottóhoz. Madrid, 1941.09.19. (gépirat, autográf aláírással) 5. Lányi Otto levele José Ortega y Gasset-hoz. Budapest, 194.03.16. (gépiratos másolat) 6. Lányi Ottó levele Pap Lászlóhoz. Budapest, 1942.07.09. (gépiratos másolat) 7. José Ortega Spottorno levele Lányi Ottóhoz. Madrid, 1942.11.03. (gépirat, autográf aláírással) 8. Lányi Ottó levele José Ortega y Gasset-hoz. [Budapest], 1943.02.20. (gépiratos másolat) 9. José Ortega y Gasset levele Lányi Ottóhoz. Lisszabon, 1943.04.08. (gépirat, autográf aláírással) 10. Lányi Ottó levele José Ortega y Gasset-hoz. [Budapest], 1943.05.10. (gépiratos másolat) 11. Lányi Ottó levele José Ortega y Gasset-hoz. Budapest, 1943.05.14. (gépiratos másolat) 12. José Ortega y Gasset levele Lányi Ottóhoz. Lisszabon, 1943.05.23. (gépirat, autográf aláírással) 13. José Ortega Spottorno levele Lányi Ottóhoz. Madrid, 1943.05.25. (gépirat, autográf aláírással) 14. Lányi Ottó levele José Ortega y Gasset-hoz. Budapest, 1943.07.15. (gépiratos másolat) 15. Lányi Ottó levele José Ortega y Gasset-hoz. Budapest, 1943.11.20. (gépiratos másolat)