Tatai érdekességek, tatai történetek - Strobel Árpád (20. század)
Tata történetéhez kapcsolódó érdekességek gyújteménye az alábbi fejezetcímek szerint rendezve: 1. A pozsonyi Mária Terézia szobor 2. I.Rákóczi Ferencnek ajándékozott gyertyatartó 3. Tatai gesztenyefák 4. Sobri Jóska kalandja Tatán 4. A budavári "Mátyás-kút" és Tata, 5. A tatai Kossuth-tér 6. Tatajiul 7.Tata a millenium évében 8. Kuruc dalok a "nyári színkör"-ben, 9. Tata - 1683, 10. Dankó Pista az "Otthon"-kávéházban