"A Magyar Nemzeti Múzeum helye és szerepe kora társadalmában" - Korek József (1920-1992)
1. Tamás István: 175 év történelem. újságcikk fénymásoslata (in.: Népszabadság, 1977. október 9.); 2. Korek József: Levél Újlaki elvtársnak. Bp., 1978. augusztus 12. Gépirat autográf aláírással. 3. Korek József: Feljegyzés. Bp., 1981. január 5. Autográf.